EUROBASKET 2022

Δημήτρης Ιτούδης: «Μας βοηθάει ο Λούντζης... οι ομάδες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με 14 παίκτες»

Δημήτρης Ιτούδης: «Μας βοηθάει ο Λούντζης... οι ομάδες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με 14 παίκτες»
Στις post game δηλώσεις του ο Δημήτρης Ιτούδης, κράτησε χαμηλά την μπάλα, μίλησε για το αγωνιστικό κομμάτι, για πρόσωπα, ενώ έκανε και την προσωπική του επίκληση στην FIBA...
Σχετικά Άρθρα

Με καλή διάθεση και ανακουφισμένος από την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιάννης Ιτούδης μίλησε μετά την νικηφόρα αναμέτρηση της Ελλάδας απέναντι στην Γεωργία. Το μενούμεταξύ άλλων  περιλάμβανε Λούντζη, Σλούκα και ένα μεγάλο παράπονο για τους κανονισμούς του παιχνιδιού.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ήταν μία πολύ καλή προπόνηση απέναντι σε μία πολύ καλά προπονημένη ομάδα, μαχητική με παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Μια ομάδα με πλάνο και πολύ καλή καθοδήγηση που είναι καιρό μαζί. Το γεγονός ότι έγινε όπως έγινε, δηλαδή ότι δεν ήμασταν πολύ καλή επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά καταφέραμε να μείνουμε στο παιχνίδι, μας βοήθησε να μιλήσουμε στο ημίχρονο με όλο το προπονητικό σταφ, ώστε να δούμε τι δεν κάναμε σωστά. Και οι παίκτες οι οποίοι αξίζουν συγχαρητήρια διότι γύρισαν το παιχνίδι και δούλεψαν προς την σωστή κατεύθυνση. Είναι σημαντικό όπως έχω ξαναπεί να έρχονται παιδιά απ' τον πάγκο, όπως ο Λούντζης ο Γόντικας και ο Κασελάκης, βγάζοντας κάτι καινούριο, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Μας δίνουν την ευκαιρία να προσεγγίσουμε το παιχνίδι με άλλον τρόπο.

Αναμφίβολα σημαντικό είναι ότι ο Θανάσης έπαιξε με το μυαλό του απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους φόργουορντ της Ευρώπης, τον Σενγκέλια. Θυσιάστηκε έκανε πολλά φάουλ και αυτό είναι εξίσου σημαντικό στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Κώστας Σλούκας επίσης, βρήκε καλά πατήματα και σαν πόιντ γκαρντ και σαν εκτελεστής. Θεωρώ ότι μας αδικεί λίγο το τέταρτο δεκάλεπτο στο τέλος, αλλά αμυντικά ήμασταν παρόν και στο ριμπάουντ αλλά και στις περιστροφές. Ήταν σημαντική στιγμές γιατί ο Γιάννης δεν έπαιζε και έπρεπε να δούμε πως θα προσαρμοστούμε χωρίς αυτόν και τα καταφέραμε. Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά τον κόσμο που ήταν εδώ, για ακόμη μια φορά και συνεχίζουμε».

Αναφορικά με τον Μιχάλη Λούντζη και για το αν έχει κερδίσει πόντους για το επερχόμενο Eurobasket: «Όλοι οι αθλητές κάνουν βήματα για να προχωρήσουν, ο Μιχάλης και με το χθεσινό του παιχνίδι και μέσα από τις προπονήσεις μας βοηθάει. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα δούμε... Αυτό όμως που κατά την άποψη μου πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει ο κανονισμός σε Ευρωμπάσκετ, Παγκόσμιο, Ολυμπιάδα και οι ομάδες να έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν με 14 παίκτες. Αν χρειαστεί να ξεντύνονται 12, ας ξεντύνονται 12, πρέπει όμως ο προπονητής να μπορεί να διαλέγει. Διανύουμε περίοδο με υιούς και τραυματισμούς ή κόπωση από τα πρωταθλήματα. Θεωρώ ότι είναι άδικο για μία ομάδα με έναν παίκτη που θα χτυπήσει, να μείνει με 11. Το λέω αυτό γιατί γνωρίζω πως η FIBA λειτουργεί με γνώμονα την εξέλιξη του αθλήματος. Το 1999-2000 έγινε ο τελικός στη Θεσσαλονίκη, με τον πρωταθλητή Ευρώπης και είχαμε 10 παίκτες... μετά έγιναν 12. Νομίζω ήρθε η ώρα να εξελιχθούμε». 

Όταν ρωτήθηκε για την πεντάδα Ντόρσει, Λούντζη, Παπανικολάου, Κασελάκη και Κώστα Αντετοκούνμπο που χρησιμοποίησε στην έναρξη κάποιας περιόδου και το physical κομμάτι που αναζητούσε από αυτή σε συνδυασμό με τα επίσημα που έρχονται, είπε πως: «Για αυτό χρειάζεσαι τα φιλικά παιχνίδια. Και με την Πολωνία ο Μιχάλης (Λούντζης) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον τόνο που έπαιξε στην άμυνα και στη δημιουργία. Ο Γόντικας είναι ένα καθαρό πεντάρι και ξέρει να κινείται μέσα στο καλάθι για να ανοιξει χώρο για τους περιφερειακούς. Το επιτάσσει και η ανάγκη της στιγμής ανάλογα με την ψυχολογία των αθλητών. Όλα τα συγχαρητήρια πάνε σε αυτούς διότι είναι σημαντικό να αντιλαμβάνονται τα ζητούμενα, τις συνθήκες και να τα κάνουν πράξη. Είμασταν εκεί να μαρκάρουμε και να δυσκολέψουμε σουτ. Το σημαντικό είναι ότι βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Προφανώς είναι φιλικά και όχι επίσημα παιχνίδια όμως είναι θετικό δείγμα του τι δημιουργούμε» είπε και συνέχισε «Και μέσα από την κακή μας εικόνα, όπως του πρώτου ημιχρόνου, να βγάλουμε κάτι καλό. Πολλά πράγματα συμβαίνουν όταν δεν τα περιμένεις. Για εμάς δεν υπάρχουν φαβορί και νικητές πριν γίνουν τα ματς».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0